NK MURA SKOZI ČAS

Projekt NK Mura skozi čas je namenjen zbiranju in predstavitvi informacij ter podatkov povezanih z Murino preteklostjo in sedanjostjo. Ekipa, ki bdi nad spletno stranjo nkmura.si med drugim intervjuja in išče nekdanje igralce, raziskuje Murino preteklost, prebira in objavlja več let stare zapise, piše pronicljive članke in objavlja pogled z razdalje na dogajanje v nogometnem klubu Mura. Predstavlja dopolnilo uradni spletni strani kluba. Srednjeročni cilj projekta je, da bi bila na enem mestu zbrana vsa zgodovina Mure, tako v spletni kot tiskani izdaji.

Ideja sega v leto 2013 vendar je bila zaradi različnih vzrokov postopoma realizirana tri leta pozneje. S projektom se aktivno ukvarja sedem entuziastov Fredi Cigan, Aleš Cipot, Loris Cipot, Samo Farič, Simon Horvat, Darko Kavaš in Matjaž Vöröš. Občasno nam na pomoč s svojim znanjem in podatki priskoči še kdo.


Ekipa NK Mura skozi čas leta 2023. Zgornja vrsta od leve: Samo Farič, Simon Horvat, Darko Kavaš, Loris Cipot in Fredi Cigan. Spodnja vrsta od leve: Aleš Cipot in Matjaž Vöröš. Foto: Lea Cipot.
Minimalno 8 znakov