Olimpija iz Fazanerije s tremi točkami

Muraši smo v 7. krogu Prve lige Telemach doma gostili Olimpijo in doživeli poraz s 3 : 1.

NŠ MURA – OLIMPIJA 1:3 (1:1)

Shabanhaxhaj 27.; Rui Pedro 20., Elšnik 66./11-m, Nukić 85.

NŠ Mura: Mihelak, Sadriu, Morris, Maruško, Trontelj, Kous (od 59. Tripi), Jurišić, Kasalo (od 59. Šarić), Kurtović (od 87. Domjan), Maroša (od 77. Petković), Shabanhaxhaj.

V Fazaneriji je bil odigran 7. krog Prve lige Telemach, v Murski Soboti je gostovala Olimpija. Gostje so na začetku prevzeli pobudo, v 20. minuti pa povedli z 1 : 0, ko je bil v kazenskem prostoru najbolj spreten Rui Pedro, ki je neubranljivo zadel za 1 : 0. Sledil je hiter odgovor Murašev, po napaki v obrambi Olimpije je do žoge prišel Amadej Maroša, ki je zaposlil Dardana Shabanhaxhaja, ta pa je dosegel svoj tretji zadetek v letošnji sezoni in postavil končni izid prvega polčasa, v katerem je Mura poizkušala še preko Nika Kasala, a je bil na mestu Matevž Vidovšek.

V nadaljevanje so silovito krenili gostje, ki so si hitro priigrali tri zrele priložnosti za zadetek, a je bil na pravem mestu Klemen Mihelak. V 66. minuti pa izgubljena žoga pred kazenskim prostorom, ki je vodila do prekrška za enajstmetrovko, ki jo je uspešno realiziral Timi Max Elšnik. Na drugi strani skoraj identična situacija kot pri prvem zadetku Mure, a tokrat je bil Vidovšek uspešnejši od Shabanhaxaja. Muraši smo poskušali priti do drugega zadetka, gostje pa so izkoristili prostor, ki je nastajal, končni izid srečanja je postavil Mustafa Nukić.

Minimalno 8 znakov