Po preobratu v Fazaneriji premagali Olimpijo

V 28. krogu Prve lige Telemach smo doma gostili Olimpijo in prišli do pomembne zmage z 2 : 1. Niko Kasalo do prvenca med slovensko elito.

NŠ Mura : NK Olimpija 2 : 1 (2 : 1)

Kasalo 16., K. Cipot 40.; Kvesić 12./11-m

NŠ Mura: Mihelak, Sadriu, K. Cipot, Kobie Morris, Kuzmić, Maruško, Tripi (58./Šimkus; 88./Petković), Kasalo (58./Balažic), Šarić (58./Žličić), Klepač (58./Kous), Daku.

V skorajda polni Fazaneriji so v derbiju kroga bolje začeli gostje, ki so imeli že v 12. minuti enajstmetrovko, ki jo je po intervenciji VAR-a dosodil glavni sodnik srečanja Alen Borošak, ki je tekom srečanja velikokrat razburjal soboško publiko z nerazumljivimi odločitvami. Natančen izvajalec strela iz enajstih metrov je bil Mario Kvesić. Vodstvo gostov ni trajalo dolgo, le štiri minute kasneje mojstrovina Nika Kasala, ki je prvič začel tekmo v prvi postavi in takoj poskrbel za potezo tekme. Njegov strel iz kakšnih 25 metrov se je od prečke odbil v mrežo za veselje na tribunah Fazanerije. Sledili so minute Olimpije, ki je kar dvakrat zatresla okvir vrat. V 40. minuti pa novo navdušenje na tribunah. Še drugič je bil v vlogi podajalca Mihael Klepač, najvišji pred vrati pa Kai Cipot, ki je zadel za vodstvo z 2 : 1.

Takoj na začetku drugega polčasa priložnost za Olimpijo, strel Kvesića je Klemen Mihelak uspel odbiti. Nato pa druga enajstmetrovka za Olimpijo in rdeč karton za Srđana Kuzmića. Še drugič je z bele točke meril Kvesić, tokrat pa je žoga zletela mimo vrat. Gostje so imeli priložnosti še preko Timija Maxa Elšnika, Kvesića in Gorana Milovića, a je bil vedno na mestu Mihelak, ki je ob koncu srečanja z izjemno obrambo ubranil še strel Mustafe Nukića iz bližine in ostalo je pri pomembni zmagi z 2 : 1.

Minimalno 8 znakov