Po tridesetih letih se vrača “Murina nouč”!

V mesecu maju bomo oživeli dogodek, ki je bil nazadnje izpeljan pred skoraj tridesetimi leti. Za vas bomo pripravili Murino nouč s koncertom, druženjem ter dobro hrano in pijačo. V kolikor bo zadnja domača tekma z Gorico delegirana na isti dan, se najprej vidimo na tribunah Fazanerije, nato pa še pred Fazanerijo.

Povezanost med klubom in navijači je pri Muri ključnega pomena. Tudi zato smo se v klubu odločili, da obudimo Murino nouč, ki je nekoč že poskrbela za druženje ljudi iz vodstva kluba, igralcev in navijačev. To se bo zgodilo v soboto 13.5.2023, ko bo pred stadionom Fazanerija potekal koncert, na katerem bodo med drugim prisotni tudi snovalci Murine himne, skupina Trifrtalenadesejt. Poleg njih bodo za dobro vzdušje poskrbeli tudi skupina Prestiž, Ka Te Trga, David Kreslin in DJ Hari. Manjkal ne bo niti srečelov, kot se spodobi za takšne dogodke, bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo. Pri vsem tem nam bo pomagala tudi navijaška skupina Black Gringos, ki bo poskrbela za poseben program in imela stojnico s svojimi artikli.

Dobro vzdušje pa je bilo tudi pred skoraj tridesetimi leti, ko so nazadnje pripravili Murino nouč. »Spomnim se, da je takrat dogodek izgledal kot maturantski ples. Organizator je bil klub, mi navijači smo bili tam kot gostje. Se pa spomnim, da smo tisto leto prejeli tudi pokal za najboljšo navijaško skupino v Sloveniji. Murina noč je imela že takrat velik pomen, saj se je klub na takšen način zahvalil igralcem, sponzorjem in navijačem za podporo,« se zadnje Murine noči spominja Aleš Ščančar, ki je bil takrat vodja navijaške skupine Black Gringos.


 

Kot pravi, je izjemno vesel, da se Murina nouč vrača, da se obudi dogodek, ki je imel pomembno vlogo v preteklosti. »Takšna neformalna druženja med navijači, upravo kluba in igralci so izjemno pomembna. Vemo, kako močna je kemija med navijači in klubom pri nas. Ko smo eno, ko smo povezani, nam nihče ne more nič in to je pravi korak k nadgradnji tega odnosa. Na tak način se lahko nadejamo tudi boljših rezultatov,« še pravi Ščančar.

Potrebujete še kakšen dodaten razlog, da se nam v soboto 13.5.2023 pridružite pred Fazanerijo? O točnem programu vas bomo obveščali sproti, ko bo znano delegiranje s strani Nogometne zveze Slovenije. Se vidimo! Mi smo Mura!

 

Minimalno 8 znakov