Po zaostanku do preobrata in zmage

Muraši smo v 18. krogu Prve lige Telemach doma gostili Rogaško in prišli do zmage s 3 : 1.

NŠ Mura – NK Rogaška 3 : 1 (1 : 1)

Shabanhaxhaj 15., Jovićević 54., Maroša 80.; Gradišar 7.

NŠ Mura: Mihelak, Sadriu, Cottrell, Morris, Maruško, Tripi, Ščernjavič (od 73. Turudija), Trontelj, Brkić (od 46. Maroša), Jovićević (od 73. Kurtović), Shabanhaxhaj (od 73. Domjan).

Srečanje v Murski Soboti se ni začelo po naših željah, saj so gostje povedli že v 7. minuti srečanja, ko je bil po podaji iz kota pred vrati najbolj iznajdljiv Nejc Gradišar, ki je zabil za vodstvo Rogaške. Osem minut kasneje je sledil odgovor čarno-bejlih, po lepi akciji je Nikola Jovićević žogo poslal pred vrata, Ben Cottrell je preskočil žogo, ki jo je na drugi vratnici pričakal Dardan Shabanhaxhaj, ki je zadel za izenačenje. Ravno Dardan se je nekaj minut zatem znašel v v lepi priložnosti za povišanje vodstva, potem, ko ga je zaposlil Cottrell, a je Rok Vodišek njegov strel uspel ubraniti. Ob koncu prvega polčasa so gostje ostali z igralcem manj, izključen je bil Mihalič.

V drugi polčas smo krenili odločno in v želji po čim hitrejšem popolnem preobratu. Do tega je prišlo v 54. minuti, ko je Dardan poslal natančno žogo iz desne strani, Jovićević pa je žogo od vratnice poslal v mrežo. V protinapadih se je ponujalo vse več priložnosti, eno izmed njih je v 80. minuti izkoristil Amadej Maroša in zabil za 3 : 1. Do konca tekme smo imeli Muraši še dve priložnosti preko Jake Domjana, a se rezultat ni spremenil in ostalo je pri pomembni domači zmagi in novih treh točkah.

Minimalno 8 znakov