Poraženi v Mariboru

V 34. krogu Prve lige Telemach smo gostovali v Ljudskem vrtu, v prvih petnajstih minutah zabili dva avtogola, se vrnili z zadetkom Lazarja Zličića, a zapravili preveč priložnosti, da bi lahko prišli do pozitivnega izida.

NŠ Mura – NK Maribor 3 : 1 (2 : 1)

Zličić 22.; Cipot 3. (ag.), Morris 16 (ag.), Vipotnik 69.

NŠ Mura: Mihelak, Beganović, K. Cipot, Morris, Sadriu (od 54. Balažic), Maruško, Tripi (od 86. Jovičević), Kous (od 86. Kasalo), Zličić (od 76. Šroler), Klepač, Daku.

Srečanje v Ljudskem vrtu se je za nas začelo na najslabši možen način. Že v tretji minuti srečanja je po ostri podaji Martina Milca žogo preusmeril Mirlind Daku, ta je nesrečno zadela Kaia Cipota in se odbila v mrežo. Trinajst minut kasneje nov avtogol, tokrat v vlogi podajalca Arnel Jakupović, posredovanje Daricka Kobieja Morris pa se je izjavilo in žogo je poslal v lastno mrežo. Šest minut kasneje odgovor čarno-bejlih, z roba kazenskega prostora je natančno meril Lazar Zličić in premagal Bergsna za znižanje rezultata na 2 : 1. V 35. minuti bi domači lahko povišali vodstvo, a se je strel Žana Vipotnika od vratnice odbil nazaj v polje. V 39. minuti izjemna priložnost za Dakuja, ki se je znašel sam pred gostujočim vratarjem, a ni uspel zadeti. V tretji minuti sodnikovega podaljška je iz kakšnih 25 metrov poskusil Matic Maruško, Bergsen je bil ponovno na mestu in žogo s parado odbil v kot.

Takoj na začetku drugega polčasa priložnost za Mihaela Klepača, ki pa je meril točno v domačega vratarja. Za tem nova priložnost za čarno-bejle, na levi je Daku preigral Nemanjo Mitrovića, nato pa iz bližine nastreljal Bergsna. Za zapravljene priložnosti je sledila kazen v 69. minuti, ko je po podaji Marka Tolića zadel Vipotnik. Do konca srečanja še dve lepi priložnosti za Muraše, toda Cipot in Klepač nista bila natančna in ostalo je pri porazu s 3 : 1.

Minimalno 8 znakov