Povedli proti Kopru, na koncu ostali praznih rok

V 27. krogu Prve lige Telemach smo v Fazaneriji gostili Koper in klonili z 1 : 2.

NŠ Mura : FC Koper 1 : 2 (0 : 0)

Daku 54.; Vešner Tičić 65., Barišić 67./11-m

NŠ Mura: Mihelak, Kuzmić, K. Cipot, Morris, Beganović, Maruško, Tripi, Klepač (od 77. Petković), Zličić (od 84. Šroler), Šarić (od 84. Jovičević), Daku.

Eden izmed derbijev kroga v Fazaneriji se je končal z zmago gostov, ki so prvič v spomladanskem delu prvenstva prišli do polnega izkupička. V prvem polčasu gledalci veliko od igre niso videli, prva prava priložnost je sledila v 25. minuti srečanja, ko je Mihael Klepač prejel žogo na levi strani v kazenskem prostoru, a je imel malo prostora za zaključek in je meril v dobro postavljenega Adnana Golubovića. Gostje so poskušali predvsem s streli od daleč, ki pa niso bili nevarni.

Drugi polčas boljši začetek čarno-bejlih, v 54. minuti zadetek za vodstvo z 1 : 0. Klepač je najprej lepo preigraval na svoji polovici, podal proti Ivanu Šariću, ta pa je s prvo asistenco zaposlil Mirlinda Dakuja, ki je dosegel svoj štirinajsti zadetek v sezoni. Nato pa je sledil nekajminutni mrk v obrambi, ki so ga Koprčani znali izkoristiti predvsem po zaslugi Andreja Kotnika in Maksa Barišića, ki sta vstopila v drugem polčasu. V 65. minuti slaba reakcija v obrambi, iz bližine je zadel Luka Vešner Tičič, v 67. minuti pa prekršek Amarja Beganovića za enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Barišića. Za veliko negodovanja je v zadnji minuti poskrbel glavni sodnik Šabanagič, ki kontakta Barišića nad Beganovićem ni označil za strel iz enajstih metrov in ostalo je pri zmagi Kopra.

Minimalno 8 znakov