Pred gostovanjem v Kidričevem

Muraši se bomo v 6. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem pomerili z Aluminijem.

Pred nami je peta tekma v letošnji sezoni PLT. Po domačem porazu z Radomljami je na vrsti gostovanje v vedno neugodnem Kidričevem. Aluminij je v letošnjo sezono krenil z eno zmago, remijem in dvema porazoma. Kidričani, ki jih vodi Robert Pevnik, so na zadnji prvenstveni tekmi uprizorili pravi strelski dvoboj z Olimpijo, saj se je tekma po številnih preobratih končala z zmago Olimpije s 5 : 4.

Aluminij je v letošnji sezoni na štirih tekmah dosegel osem zadetkov, prav toliko pa jih je tudi prejel. Med strelce se je vpisalo že sedem nogometašev, edini, ki je zadel dvakrat, je Marko Brest, ki tudi letos predstavlja eno največjih nevarnosti za nasprotnikove vratarje. Po enkrat so se med strelce vpisali Jakov Kutoša, Artem Bilyi, Daniel Mikolaj Skiba, Sandro Jovanović, Gašper Jovan in Tin Martić.

Za Muro in Kidričani je v Prvi ligi Telemach 20 medsebojnih srečanj, v enajstih primerih smo se čarno-bejli veselili vseh treh točk, štirikrat je bil boljši Aluminij, pet tekem pa se je končalo brez zmagovalca. V Kidričevem je bilo med prvoligaši odigranih deset tekem, šestkrat smo slavili Muraši, enkrat Kidričani, trikrat pa zmagovalca ni bilo.

Kdo so naboljši strelci za čarno-bejle na tekmah z Aluminijem? Rok Sirk in Luka Bobičanec sta dosegla po pet zadetkov, trikrat so se med strelce vpisali Kai Cipot, Amadej Maroša in Nino Kouter, dvakrat je zadel Mate Eterović, po en zadetek pa so prispevali Dragan Jelić, Mario Sačer, Rajko Rep, Vedran Vinko, Luka Šušnjara, Matic Maruško, Kevin Žižek, Mitja Lotrič, Jan Gorenc, Samsindin Ouro, Tio Cipot in Mihael Klepač.

Minimalno 8 znakov