Pred gostovanjem v Mariboru

V 12. krogu Prve lige Telemach bomo gostovali v Ljudskem vrtu, kjer se bomo pomerili z Mariborom.

Pred Muraši je šesto gostovanje v letošnji sezoni, prvič sploh se bomo letos pomerili z Mariborom, saj je bila domača tekma 3. kroga prestavljena zaradi poplav, ki so zajele Slovenijo. Mariborčani so pred tekmo s čarno-bejlimi poskrbeli za menjavo na trenerski klopi, zaradi slabših rezultatov se je poslovil Damir Krznar, nasledil ga je Ante Šimundža.

Podobno kot Muraši, so tudi Mariborčani v zadnjem krogu doživeli nov poraz, v Kidričevem je bil od Maribora boljši Aluminij. To je bil četrti poraz Maribora v letošnji sezoni, ob tem pa so tokratni domačini zbrali še štiri zmage in dva remija. Na drugi strani je bil poraz Mure proti Celju prvi poraz Vladimirja Vermezovića na klopi Mure, in sicer po treh zmagah in enem remiju.

Za Maribor bo to peta domača tekma v letošnji sezoni, doslej so premagali Radomlje, Bravo in Aluminij, remizirali z Domžalami in klonili proti Kopru. Na drugi strani Muraše čaka šesto gostovanje v tej sezoni. Po porazu s Celjem, so čarno-bejli nanizali štiri zaporedne zmage proti Kopru, Aluminiju, Rogaški in Domžalam.

V lanski sezoni sta se obe gostovanji čarno-bejlih v Ljudskem vrtu končali s porazom, v sezoni 2021/22 pa so Muraši prišli do zmage in remija. Za zmago z 2 : 1 sta 19. septembra 2021 poskrbela Žiga Kous in Jan Gorenc, za remi 1 : 1 pa je poskrbel Tomi Horvat, srečanje je bilo odigrano 13. marca 2022.

Minimalno 8 znakov