Pred gostovanjem v Stožicah

Muraše v nedeljo čaka prvo letošnje gostovanje v Stožicah, kjer se bodo pomerili z Olimpijo.

Čarno-bejle pred reprezentančno pavzo čaka še gostovanje v Stožicah, kjer se bodo Muraši zoperstavili trenutno tretjeuvrščeni ekipi prvenstva. Ljubljančani so v zadnjem krogu državnega prvenstva na Areni Z’Dežele premagali Celjane, v četrtek pa so v Konferenčni ligi prišli do prvega kompleta točk, ko so z 2 : 0 premagali Klaksvik iz Ferskih otokov.

Ljubljančani so v letošnji sezoni v Stožicah odigrali sedem tekem in ob tem prišli do treh zmag, treh remijev in enega poraza. Edini so doslej v Ljubljani s 4 : 2 uspeli slaviti nogometaši Celja. Točko so iz Ljubljane doslej odnesli Koper, Radomlje in Aluminij, kar so bile tudi zadnje tri domače prvenstvene tekme Olimpije v tej sezoni. Daleč najbolj učinkoviti nogometaš Olimpije v letošnji sezoni je Rui Pedro, ki je z devetimi zadetki tudi najboljši strelec prvenstva. S tremi zadetki mu sledijo Mustafa Nukić, Saar Fadida, Nemanja Motika in Marcel Ratnik.

Muraši na drugi strani smo v soboto proti Aluminiju prekinili “urok” Fazanerije in po šestih neuspešnih poskusih prišli do prve domače zmage, za katero je s svojim prvencem pri Muri in v članskem nogometu poskrbel Filippo Tripi, ki se je v zadnjih tednih ustalili v začetni enajsterici čarno-bejlih. Rezultatsko gledano so letos gostovanja Mure letos uspešnejša od domačih tekem, saj smo na sedmih tekmah zbrali štiri zmage, remi, dvakrat pa bili poraženi.

Zadnja zmaga čarno-bejlih v Ljubljani datira v leto 2004, ko so Muraši v 4. krogu sezone 2004/05 slavili z 2 : 0. Za zmago Mure sta zadela Patrik Ipavec in Petar Shopov.

Minimalno 8 znakov