Pred pokalnim obračunom s Šenčurjem

Muraši se bomo v šestnajstini finala Pokala Pivovarne Union v gosteh pomerili s Šenčurjem.

Čarno-bejli smo uspešno preskočili prvi dve oviri v pokalnem tekmovanju, potem ko smo z 2 : 0 premagali Dokležovje in s 4 : 0 slavili proti Hodošu. Zdaj je pred nami tretji nasprotnik, v šestnajstini finala nas čaka tekma proti Eltron Šenčur. Tekma bo zaprtega tipa, bo pa ogled tekme možen preko spletnega prenosa NZS.

Šenčur je trenutno drugouvrščena ekipa 3. SNL – Zahod, na štirinajstih tekmah so zbrali enajst zmag in doživeli tri poraze ter tri točke zaostajajo za vodilnim Roltek Dobom. V zadnji prvenstveni tekmi v jesenskem delu prvenstva je ekipa, ki jo vodi Gašper Kern, z 2 : 0 premagala Eksist Žiri. Največjo nevarnost za vrata nasprotnikov predstavljata gambijski napadalec Halifa Kujabi in Samo Kokalj. Prvi je letos zabil deset, drugi pa devet zadetkov. Nogometaši Šenčurja so za napredovanje v šestnajstino pokalnega tekmovanja najprej po enajstmetrovkah premagali NK Britof, nato pa še s 4 : 0 NK Preddvor.

Mura se je s Šenčurjem doslej na uradnih tekmah pomerila na devetih tekmah v 2. SNL. Tri tekme je dobil Šenčur, dvakrat smo slavili Muraši, štirikrat pa se je srečanje končalo brez zmagovalca. Zadetke za čarno-bejle na uradnih tekmah so zabili Bojan Fajfar (2x), Jernej Slavič (2x), Denis Žilavec, Gorazd Šunko, Miran Bencik, Goran Ristič, Damjan Bohar (2x).

V letošnji izvedbi pokalnega tekmovanja so za čarno-bejle na prvih dveh tekmah zadetke dosegli Nikola Jovićević, ki je v polno meril dvakrat, po en zadetek pa so dodali Matic Maruško, Niko Kasalo, Mihajlo Spasojević in Emir Saitoski.

Minimalno 8 znakov