Prekmursko-štajerski derbi brez zmagovalca

V prestavljeni tekmi 3. kroga Prve lige Telemach smo v Fazaneriji gostili Maribor, srečanje se je končalo z delitvijo točk.

NŠ Mura – NK Maribor 0 : 0 (0 : 0)

NŠ Mura: Mihelak; Morris, Sadriu, Kous (od 83. Domjan), Jurišić; Tripi, Maruško; Brkić (od 46. Trontelj), Cottrell (od 67. Cottrell), Shabanhaxhaj; Maroša (od 67. Jovićević).

Prekmursko-štajerski derbi je v Fazanerijo privabil lepo število gledalcev, ki pa zadetkov tokrat niso videli. V tekmo so bolje vstopili gostje, ki so imeli žogo več časa v svoji posesti, posebej nevarni za domača vrata pa niso bili. V 19. minuti so se Mariborčani že veselili vodilnega zadetka Marka Kolarja, a je bil ta po intervenciji VAR-a, zaradi predhodnega prekrška, razveljavljen. Na drugi strani smo v polno merili tudi Muraši, po podaji Roka Jurišića je zabil Timotej Brkić, zadetek pa je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Muraši smo v drugi polčas krenili odločneje, tokrat je trener Vladimir Vermezović z menjavami uspel dvigniti ritem igre, v 72. minuti je imel Nikola Jovićević na glavi priložnost za vodstvo, a se je z odličnim posredovanjem izkazal Ažbe Jug. Mariborčani so pretili predvsem s streli od daleč, ki pa so bili kot po pravilu nenatančni in v Fazaneriji je ostalo pri delitvi točk.

 

Minimalno 8 znakov