Proti Aluminiju do prve domače zmage

V 15. krogu Prve lige Telemach smo v Fazaneriji gostili Aluminij in prišli do prve letošnje domače zmage.

NŠ Mura – NK Aluminij 1 : 0 (0 : 0)

Tripi 53.

NŠ Mura: Mihelak, Sadriu, Morris, Maruško, Cottrell (od 67. Jovićević), Jurišić, Tripi, Brkić (od 67. Kous), Trontelj, Maroša (od 93. Spasojević), Shabanhaxhaj.

Muraši smo v 15. krogu Prve lige Telemach doma gostili Aluminij in v sedmo prišli do prve zmage v Fazaneriji, ki se nam je v preteklih krogih nekajkrat izmuznila v izdihljajih tekme. Srečanje se je začelo mirno na obeh straneh, nobena ekipa si ni priigrala izrazitih priložnosti. Edini pravi poizkus v prvem polčasu smo videli v 45. minuti srečanja, ko je Ben Cottrell lepo preigraval na robu kazenskega prostora, nato pa žogo poslal čez vrata.

V začetku drugega polčasa pa vodilni zadetek za Muraše. Roko Jurišić je podal iz kota, pred vrati je žogo na drugo vratnico podaljšal Amadej Maroša, tam pa je bil Filippo Tripi, ki je iz bližine dosegel svoj prvi zadetek za čarno-bejle. Gostje so se nato pričakovano odprli in puščali nekoliko več prostora v obrambi, toda protinapadom Murašev je kot po pravilu zmanjkala zadnja podaja. Aluminij je imel v 82. minuti priložnost, strel gostov je Žan Trontelj odbil v kot. V 94. minuti so varovanci Roberta Pevnika prišli do zadetka, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen in ostalo je pri prvo domači zmagi v tej sezoni.

Minimalno 8 znakov