Proti Celju po prvo domačo zmago

Jutri se bomo v 11. krogu Prve lige Telemach v Fazaneriji pomerili s Celjani.

Po četrti zaporedni gostujoči zmagi nas v Fazaneriji čaka peta letošnja domača preizkušnja, v Mursko Soboto prihajajo Celjani. Prvi štirje obračuni v Fazaneriji se niso končali po naših željah, saj smo proti Domžalam, Radomljam in Olimpiji doživeli poraz, proti Bravu smo po borbi z igralcem manj več kot 80 minut, prišli do točke.

V Mursko Soboto zdaj prihaja Celje, ki je edina ekipa, ki nam je doslej zadala poraz na gostovanjih, srečanje na stadionu Z’Dežele se je končalo z zmago domačih s 5 : 0. Od tiste tekme naprej smo uspeli vse dvoboje na tujem dobiti in vpisati tri točke. Zadnja zmaga je bila tudi četrta zaporedna gostujoča zmaga v prvenstvu in peta v vseh tekmovanjih, saj smo vmes v Pokalu Pivovarna Union slavili tudi v Dokležovju.

Celjani so na drugi strani v sredo doživeli šele prvi poraz v letošnji sezoni. Po sedemnajstih tekmah brez poraza na domačem terenu je bil tokrat zanje usoden Aluminij, ki je slavil s 3 : 1. Celje je sicer vodilna ekipa prvenstva, osvojili so 20 točk ob šestih zmagah, dveh remijih in enem porazu. Čarno-bejli trenutno za vodilno ekipo prvenstva zaostajamo za sedem točk, pod taktirko Vladimirja Vermezovića pa smo na zadnjih štirih tekmah vknjižili tri zmage in remi, kar je zadostovalo za sedem točk v prvenstvu in napredovanje v pokalnem tekmovanju.

V Fazaneriji bo odigrana 69. medsebojna tekma med Muro in Celjani, čarno-bejli smo jih dobili 28, Celjani 25, na 15 tekmah pa zmagovalca ni bilo. V Fazaneriji je bilo odigranih 32 tekem, čarno-bejli smo jih dobili 18, Celjani 6, na 8 tekmah pa zmagovalca ni bilo. Lansko sezono smo eno tekmo s 3 : 1 dobili Muraši, enkrat so bili z 0 : 2 boljši Celjani.

Minimalno 8 znakov