Radomljani iz Fazanerije s polnim izkupičkom

V 5. krogu Prve lige Telemach smo v Fazaneriji gostili Radomlje in klonili z 2 : 0.

NŠ Mura : Kalcer Radomlje 0 : 2 (0 : 2)

Korun 23., Kukovec 38.

NŠ Mura: Mihelak, Morris, Maruško (od 85. Cottrell), Proleta, Jurišić, Kous, Kurtović (od 61. Saitoski), Šarić (od 55. Petković), Jovićević (od 55. Kasalo), Shabanhaxhaj (od 61. Tripi), Maroša.

Po zmagi v Kopru smo želeli v Fazaneriji potrditi uspeh iz Obale, a nam to ni uspelo. Na začetku srečanja je imel Nikola Jovićević lepo priložnost, da bi zadel za vodstvo z 1 : 0, a je bil vratar Luka Baš na mestu. Nekaj minut kasneje je sledila kazen, ko je po podaji iz prostega strela iz desne strani najvišje skočil Uroš Korun in zadel za 1 : 0. Po prejetem zadetku smo se poskušali pobrati, si preko Žige Kousa in Amadeja Maroše priigrali dve priložnosti, a izenačujočega zadetka nam ni uspelo doseči. Na drugi strani lepa kombinacija Radomelj, pred koncem polčasa je na 2 : 0 povišal Nino Kukovec. 

V nadaljevanju smo iskali pot do zadetka za priključek, a je bilo težko prebiti dobro postavljeno in zgoščeno obrambo Radomelj. Najbližje zadetku sta bila Maroša in Filippo Tripi, prvi je meril mimo vrat, strel drugega je Baš uspel ubraniti. Gostje so bili na drugi strani nevarni iz protinapadov, a je bil Klemen Mihelak nekajkrat na mestu in preprečil, da bi gostje povišali svoje vodstvo.

Minimalno 8 znakov