REZULTATI MLAJŠIH SELEKCIJ

Kako so se za vikend odrezale naše mlajše selekcije?

U19: REMI PROTI BRINJAM, MURAŠI VODILNI NA LESTVICI

Selekcija U19 se je ta konec tedna v 7. krogu 1. SML EON Nextgen lige pomerila z Brinjami. Muraši, ki po sedmih krogih vodijo in še ne poznajo grenkobe poraza, so v Grosuplju prišli do tretjega letošnjega remija. Čarno-bejle je sicer v vodstvo popeljal Jaka Domjan, domačini pa so v obdobju od 76. do 80. minute dosegli dva zadetka. Muri je točko v 90. minuti srečanja zagotovil Luka Turudija.

U17: DO ZMAGE V ZADNJIH MINUTAH

Selekcija U17 je odigrala tekmo 4. kroga v 1. SKL proti Brinje Grosuplje in prišla do zmage z 2 : 1. To je bila prva zmaga kadetov v letošnji sezoni, za katero sta poskrbela Jure Kosi in Anej Kerman. Povedli so sicer gostje, že v 9. minuti je zadel Matevž Mavrič, Muraši v prvem polčasu niso imeli odgovora. V drugem polčasu so z menjavi spremenili ritem tekme in v zaključku tekme strli nasprotnika, zmagoviti zadetek je padel v 89. minuti srečanja.

U15: VISOKA ZMAGA PROTI BRINJU

Selekcija U15 je proti Brinju odigrala tekmo 4. kroga lige U15. Muraši so tokrat prevladovali na igrišču in prišli do prepričljive zmage s 7 : 0. Blestel je predvsem Miha Matjašec, ki je dosegel štiri zadetke, po enega so dodali Maj Balažic, Žiga Kosi in Jan Jerebic.

U10: ČETRTO MESTO V RAKIČANU

V preteklem tednu je selekcija REU10 sodelovala na turnirju v Rakičanu. Za čarno-bejle so igrali Alen Mašič, Lamin Šavel, Blaž Pučko, Gal Pečič, Žak Valner, Niko Valec, Ivo Ivanič, Saša Cotter, Anej Slana, Jakob Celec in Juš Kekec. V skupinskem delu so dobili dve tekmi, eno remizirali in eno izgubili ter končali na tretjem mestu. V izločilnih bojih so premagali gostujočo ekipo Rakičana, v tekmi za finale pa klonili proti kasnejšim zmagovalcem Jadran Supetar Brač in na koncu osvojili četrto mesto.

U9: DRUGO MESTO V RAKIČANU

Selekcija U9 se je udeležila turnirja v Rakičanu in tam nastopila z dvema ekipama, in sicer Mura Beli in Mura Črni. Na turnirju so igrale še ekipe NK Rakičan, NK Čarda Martjanci, ŽNK Mura Nona, NK Jandran Supeta Brač, NŠ Aluvar Beltinci, NK Planika Turnišče, NK Polana in ŠD NK Veržej. Ekipa Mura Črni je v svoji skupini zasedla 5. mesto, Mura Beli pa so prišli vse do finala, kjer so bili po streljanju najstrožjih kazni uspešnejši nogometaši Čarde. Za najboljšega igralca turnirja je bil razglašen Muraš Staš Ülen, ki je na turnirju dosegel 9 zadetkov.

U8: DRUGO MESTO V JARENINI

Selekcija U8 se je v soboto udeležila turnirja Žan Majer Cup v Jarenini. Pod vodstvom trenerja Roberta Jeriča so ekipo NŠ Mure sestavljali Lan Gruškovnjak, Sky Kolarič, Jan Kežmah Papič, Jure Cipot, Saša Kekec, Jaša Poštrak, Tai Lazar, Evan Pok, Adel Šavel in Nino Grah. Muraši so se pomerili proti NK Pobrežje, NK Jarenina, NK Malečnik, NK Maribor, NŠ Paloma – Šentilj in NK Tezno. O zmagovalcu je tako odločala tekma proti NK Slivnica, ki je osvojila vse točke. Mladi Muraši so morali priznati premoč nasprotnikom in so na koncu osvojil drugo mesto. Saša Kekec je bil proglašen za najboljšega igralca turnirja.

Minimalno 8 znakov