Rezultati mlajših selekcij

Kako so se ta teden odrezale naše mlajše selekcije?

U19: REMI NA GOSTOVANJU V KOPRU

Varovanci Matjaža Keka so se v 13. krogu 1. SML EON NextGen pomerili s Koprom in na Obali prišli do remija. Oba zadetka so gledalci videli v prvem polčasu, domače je v vodstvo v 39. minuti popeljal Enej Marsetič, šest minut kasneje je pred koncem prvega dela izenačil Žan Črnko. Muraši so si ustvarili še nekaj priložnosti za zadetek, a je v zaključku zmanjkalo koncentracije.

U12: V WILDNU DO ČETRTFINALA

Selekcija U12 se je udeležila turnirja FSR U12 Trophy 2023 v Wildonu. Muraši so v skupini zasedli 3. mesto in se uvrstili med šestnajst najboljših ekip. Čarno-bejli so se v osmini finala pomerili z Mariborom in slavili z 1 : 0, v četrtfinalu pa je bila s 4 : 1 boljša ekipa LASK Linz. Pod vodstvom trenerja Blaža Kousa so igrali Luka Lejko, Bine Varga, Kleo Vučak, Jaša Ratnik, Đorđe Petrović, Nik Maglica, Jon Kous, Aljaž Farič, Erik Černela, Tim Hajdinjak in Ahil Gačevič.

Selekcija U12 je odigrala tekmo 7. kroga MNZ U13 A proti NK Roma in zmagala s 17:0. Za Muro so igrali Ahil Gačevič, Tim Hajdinjak, Kleo Vučak, Anže Škof, Jaša Ratnik, Nel Zemljič, Aljaž Farič, Nik Maglica, Erik Černela, Bine Varga, Lan Slana, Luka Lejko in Đorđe Petrović.

Selekcija NŠ Mura 3, ki nastopa v MNZ ligi u13 A, je v 7. krogu gostovala v Tišini ter iztržila minimalno zmago z 2 : 1. Igrali so Gaj Erjavec, Maks Horvat, Luka Pok, Til Toplak, Tian Štrakl, Jaša Serec, Maj Ülen, Vid Stane Polanič, Vid Petkovič, Taj Cener, Vid Horvat in Vanja Pelemiš.

V 8. krogu MNZ U13 B je Selekcija NŠ Mura 2 doma gostila NK Grad ter vknjižila visoko zmago z 9 : 2. Za čarno-bejle so igrali Matic Kozar, Miha Hajdinjak, Maj Buček, Gaj Jakob Horvat, Maksimiljan in Gal Petek, Taj Cener, Tai Ošlaj, Vid Jerebic, Rene Grebenar, Maj Ülen, Niko Jerič in Leo Koša.

U11: TURNIR CATALEYA CUP

Selekcija U11 se je udeležila turnirja Cataleya cup 2023 v Zadru. Mladi Muraši so vknjižili zmago, remi in tri poraze ter tako zaključili s tekmovanjem. Za čarno-bejle so igrali Vanja Pelemiš, Taj Rudaš, Gaj Erjavec, Žiga Luk, Luka Pok, Maks Horvat, Vid Petkovič, Vid Horvat, Til Toplak, Niko Jerič, Niko Valec, Jaša Serec in Vid Stane Polanič.

ŽNK MURA NONA

DU17: PREOBRAT ZA ZMAGO V RADOMLJAH

V Bratoncih je potekal dvoboj dveh neporaženih ekip, ki se je končal z zmago čarno-bejlih. Radomljanke so v uvodnih minutah izkoristile nezbranost naših igralk in prišle do vodstva z 0 : 2. Borbena igra Murašic se je nato obrestovala najprej v 33. minuti ko je zadela Nella Gjergjek, potem pa še v 43. minuti ob izenačenju Hane Serec. Čarno-bejle so do popolnega preobrata prišle v 78. minuti, ko je končni rezultat 3 : 2 postavila Lana Šernek. To je šesta zaporedna zmaga čarno-bejlih kadetinj.

DU13: TRI TEKME, TRI ZMAGE

V soboto se je odvijal četrti turnir DU13 v Kidričevem. Murašice so odigrale tri tekme in prišle do treh zmag. Najprej so premagale ŽNK Žalec, nato MB Tabor in za konec še ŽNK Radlje ob Dravi. Za Muro je tri zadetke dosegla Lana Kramberger, po en zadetek so dodale Sara Žabota, Alina Halas in Živa Ribaš. Za ŽNK Mura Nona so zaigrale Živa Gabor, Ela Škodnik, Sara Žabota, Eva Horvat, Kaja Pucko, Teja Horvat, Ana Kralj, Ruby Šuster, Miša Krčmar, Alina Halas, Lana Kramberger in Živa Ribaš.

Minimalno 8 znakov