Roko Jurišić je čarno-bejli!

Muraši imamo novega levega bočnega branilca. Iz avstrijskega Rieda se k Muri seli 21-letni Roko Jurišić.

Hrvaški bočni branilec je nova moč na levi strani čarno-bejle obrambe. Jurišić, ki je zadnjega pol leta igral v avstrijskem prvoligašu SV Ried, je pred tem igral na Hrvaškem. V Avstrijo je prestopil iz Rijeke, bil pa je tudi član mlajših selekcij Dinama iz Zagreba, prav tako je igral v Hrvatskem Dragovoljcu.

Jurišić, ki je bil član vseh mlajših selekcij hrvaške reprezentance, je pogodbo z Muro podpisal do 30.6.2024, z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto.

Denis Rajbar: »Na levi strani obrambe smo potrebovali okrepitev in jo našli v Roko Jurišiću. Gre za nogometaša, ki smo ga spremljali že dalj časa in si ga nekajkrat ogledali tudi na tekmah Rieda v avstrijskem prvenstvu. Pogovarjali smo se dalj časa, na koncu se je kjub nekaterim drugim ponudbam odločil za Muro, kjer vidi pravo priložnost za napredek«.

Roko Jurišić: »Zadovoljen sem, da sem prišel v klub kot je Mura. Vem, da so pričakovanja kluba in navijačev visoka. Prvo kot prvo si želim, da se s soigralci vnemo na mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, obenem pa dokazati svoje kvalitete. Verjamem, da bo Mura korak naprej v moji karieri«.

Minimalno 8 znakov