Roko Jurišić: »Navijači si zaslužijo, da Fazanerija ponovno postane trdnjava«

Pred čarno-bejli mikrofon smo tokrat povabili levega bočnega branilca Roka Jurišića, ki se je pred to sezono iz avstrijskega Rieda preselil k Muri.

Zelenice Prve lige Telemach ta teden mirujejo, Muraši pa se že zavzeto pripravljajo na naslednjo domačo tekmo, ko bo v Fazaneriji gostoval Koper. »Zagotovo nam je reprezentančna pavza v tem trenutku prišla še kako prav, predvsem zato, da popravimo napake, ki so se nam dogajale v preteklih tekmah. Tudi nekaj počitka nam pride prav, da zbistrimo glave pred prihajajočimi tekmami in se čim bolje pripravimo na tekmo s Koprom. Zelo pomembno je, da do konca jesenskega dela zberemo kar največ točk,« je uvodoma povedal Roko Jurišić, ki je mnenja, da trenutna uvrstitev na lestvici ne odraža realne vrednosti te ekipe. »Ne bi rad govoril o sreči, a je ta eden od faktorjev, ki jih ne gre zanemariti. V veliko tekmah smo dokazali, da se lahko borimo tudi za najvišja mesta, a sreča res ni bila na naši strani, če k temu prištejemo še napake, smo tu, kje smo,« pravi.

Levi bočni igralec ob tem dodaja, da je bila po njegovem mnenju kriva premajhna konkretnost v napadu in dejstvo, da bi morali v nekaterih tekmah imeti večjo posest žoge. To je potrebno spremeniti že na naslednji tekmi s Koprom. »Zelo pomembna tekma, vsaka ekipa teži k temu, da bi povezala čim več zmag, pozitivnih rezultatov. Za nas je toliko bolj pomembno zaradi tega, da zaključimo s tem negativnim nizom na domačih tekmah in razveselimo naše navijače, ki si to zaslužijo,« razmišlja Roko, ki dodaja, da »si igralci želimo zmagovati na vseh tekmah. Najbolj mi je žal navijačev, ki nas tako množično spodbujamo, mi pa jim na domačih tekmah ne vračamo tako, kot bi mogli. Verjamem, da se bo ta trend že v nedeljo spremenil in bo Fazanerija ponovno trdnjava, kakšna je bila v preteklosti«.

V Murski Soboti se je dobro znašel in se hitro adaptiral na okolje in slovensko ligo. »Ekipa je res dobra in dobro so me sprejeli, kar je zelo pomembno. Zase lahko povem, da sem v tem času napredoval kot igralec, vedno se trudim, da čim bolje pomagam klubu in ekipi, da dosežemo rezultate, ki se od nas pričakujejo,« pravi in se ob tem dotakne tudi dela pod novim trenerjem Vladimirjem Vermezovićem. »Takoj, ko smo dobili novega trenerja, je postalo jasno, da ima ogromno izkušenj in igralske in trenerske kariere. To se vidi na treningih in odnosu, ki ga ima do igralcev. Pomembno je, da imamo z njim dober odnos, saj nam s svojim delom in pogovori daje samozavest. To pa je za igralca najbolj pomembno, da veš, da trener zaupa v tebe in tvoje sposobnosti«.

Minimalno 8 znakov