Sezona državnih in pokalnih prvakinj v številkah

Nogometašice ŽNK Mura Nona so v letošnji sezoni osvojile dvojno krono.

Za Murašicami je sezona, v kateri so osvojile dvojno krono. Kaj pravijo statistični podatki? Na odigranih devetnajstih tekmah so čarno-bejle dosegle osemnajst zmag, doživeli en poraz, ob tem pa imele gol razliko 147 : 9. Na domačem terenu so nogometašice ŽNK Mura Nona osvojile vse možne točke (27), na gostovanju so prav tako dosegle 27 točk od možnih 30 in bile tudi najboljša gostujoča ekipa.

Najboljša strelka v letošnji sezoni je bila Anja Eferl, ki je doselga 38 zadetkov, tri manj je prispevala Špela Kolbl, Kaja Korošec pa je sezono sklenila s 25 zadetki. Z nastopi na vseh tekmah v letošnji sezoni se lahko pohvalijo Iva Kocijan, Špela Kolbl, Špela Rozmarič, Kaja Korošec in Kaja Horvat. Iva Kocijan je letos zbrala 1800 minut, Špela Kolbl 1751 minut, Kaja Korošec pa 1724 minut. Nogometašice, ki je največkrat v igro vstopila s klopi je bila Ines Sok (15 tekem).

Domače tekme nogometašic ŽNK Mura Nona si je v letošnji sezoni ogledalo 3330 gledalcev, povprečno 333 gledalce na tekmo, kar je največ od vseh klubov v letošnji sezoni. Tekma zadnjega kroga proti Olimpiji je bila z 1290 gledalci tudi najbolj obiskana tekma v zgodovini slovenskega ženskega nogometa.

Minimalno 8 znakov