Sezono končali z zmago v Kopru

V zadnjem krogu letošnje sezone v Prvi ligi Telemach smo gostovali v Kopru in v izdihljajih tekme prišli do zmage z 2 : 1.

FC Koper : NŠ Mura 1 : 2 (0 : 1)

Edomwonyi 7.; Jovićević 53., Daku 95.

NŠ Mura: Mihelak, Kuzmić, K. Cipot, Morris (od 82. Balažic), Kous (od 73. Beganović), Maruško, Brkić, Klepač, Domjan (od 46. Jovićević), Šarić (od 61. Kasalo), Daku.

Zadnji krog letošnje sezone je prinesel zmago v Kopru, ki je imela grenak priokus. Na koncu smo bili po točkah izenačenih s četrtimi Domžalčani, ki pa so zaradi večjega števila zadetkov v gosteh prišli do mesta v kvalifikacijah za Konferenčno ligo. Srečanje v Kopru se sicer ni začelo najboljše, saj je Koper povedel že v 7. minuti, ko je Edomwonyi po slalomu v našem kazenskem prostoru zabil za 1 : 0. Čarno-bejlih to ni zmedlo, navkljub zaostanku je bila igra v prvem polčasu gledljiva, Mihael Klepač je med drugim stresel okvir vrat, enkrat pa so domači izbijali tik pred golovo črto.

Takoj v začetku drugega polčasa pa izenačenje. Nikola Jovićević, ki je vstopil v začetku drugega polčasa, je z natančnim strelom iz več kot dvajsetih metrov izenačil na 1 : 1. To so bile minute, ki so pripadale čarno-bejlin, v priložnosti se je znašel še Ivan Šarić, domači so ponovno odbijali v zadnjem trenutku. Na drugi strani so bili nevarni tudi Koprčani, strel Maksa Barišića je Klemen Mihelak uspel odbiti, Andrej Kotnik je v 94. minuti zatresel vratnico. Nato pa protinapad čarno-bejlih, ki ga je začel Timotej Brkić, nadaljeval Klepač, zaključil pa Mirlind Daku, ki se je tako podpisal pod svoj devetnajsti zadetek v letošnji sezoni in poskrbel za zmago z 2 : 1.

Minimalno 8 znakov