Špela Kolbl: »Naše izkušnje so lahko pomemben faktor«

Pred začetkom kvalifikacij za Ligo prvakinj smo se pogovarjali s Špelo Kolbl, kapetanko ŽNK Mura Nona.

Murašice v nedeljo čaka tekma 4. kroga v 1. SŽNL, kjer se bodo pomerile s Krimom in iskale še četrto zaporedno zmago v letošnjem prvenstvu. Na prvih treh so Murašice osvojile vseh devet točk, ob gol razliki 24 : 0. »S štartom v novo sezono smo zelo zadovoljne, čeprav na prvi tekmi nismo bile prave in nismo izgledale tako, kot bi morale. K sreči smo nato dvignile formo,« pravi kapetanka čarno-bejlih, ki ne skriva visokih pričakovanj pred začetkom kvalifikacij za Ligo prvakinj. »Pričakovanja so vedno ista, želimo dobiti obe tekmi in se prebiti v naslednji krog kvalifikacij. Vemo, da nas čaka zahtevna naloga, ampak pripravljene smo dati vse od sebe in upamo, da nas bo rezultat nagradil«.

Žreb je določil, da se bodo nogometašice ŽNK Mura Nona najprej pomerile z Gruzijkami, v primeru zmage pa se za napredovanje pomerile bodisi proti Ciprčankam, bodisi proti Makedonkam. »Z žrebom smo zadovoljne, saj bi lahko dobile tudi težje nasprotnice, ampak vse to nima nobenega pomena, če me ne bomo prave,« pravi Murina sedmica, ki bo s soigralkami že ta teden analizirala nasprotnice v Evropi, a poudarja, da mora biti velik poudarek predvsem na tem, kako bodo izgledale one.

Prestopni rok je bil v Fazaneriji zelo dinamičen, kar nekaj nogometašice, ki so igrale vidno vlogo se je poslovilo, hkrati pa je prišlo nekaj novih igralk. »Z nogometašicami, ki so prišle smo vsekakor zapolnili vrzel, ki je nastala ob vseh teh odhodih. V pripravah smo se dodobra spoznale in povezale, tako da mislim, da smo pripravljene na boj v Evropi in bomo konkurenčne nasprotnicam, ki nas čakajo,« pravi in dodaja, da bodo izkušnje iz prejšnjih let zagotovo igrale pomembno vlogo. Opozarja predvsem na potrpežljivost in odgovornost v igri, saj se na tem nivoju kaznuje vsaka napaka.

»Verjamem, da bo naša prednost hitrost v napadu ter izkušnje igralk. Popraviti je potrebno našo realizacijo pred vrati nasprotnic ter fazo obrambe celotne ekipe,« pravi kapetanka čarno-bejlih in dodaja, da igranje v Fazaneriji vedno predstavlja dodaten motiv, zato tudi vabi vse, da se v čim večjem številu udeležite prve tekme, ki bo na sporedu v sredo, 6.9.2023 ob 16:30 v Fazaneriji.

Minimalno 8 znakov