Tretjič zapored slavili v gosteh

V 9. krogu Prve lige Telemach smo gostovali v Rogaški Slatini in prišli do zmage z 2:0.

NK Rogaška – NŠ Mura 0 : 2 (0 : 1)

Maroša 19., Maruško 89.

NŠ Mura: Mihelak, Proleta, Dobrovoljc, Jurišić, Kous, Maruško, Kurtović, Trontelj, Kasalo (od 63. Tripi), Shabanhaxhaj, Maroša (od 86. Petković).

Muraši smo na četrtem letošnjem gostovanju prišli še do tretje zmage. Po porazu v Celju, smo slavili v Kopru, Kidričevem in v Rogaški. Domači so tokrat prvič zaigrali na svojem stadionu, srečanje pa smo bolje odprli čarno-bejli in imeli preko Dardana Shabanhaxhaja prvo priložnost na tekmi, na drugi strani so domači zatresli zunanji del mreže. V 19. minuti pa vodstvo Mure. Žiga Kous je podal žogo iz avta do Žana Trontlja, ta pa je pred vrati našel Amadeja Marošo, ki zabija za 1 : 0. Do konca prvega dela podobna akcija kot za zadetek, le da je bil tokrat Niko Kasalo za las prekratek.

V nadaljevanje so bolje krenili domači, ki so si preko Žana Benedičiča priigrali lepo priložnost, a je bil Klemen Mihelak na mestu. Mihelak je kasneje dobro posredoval še ob strelu Nejca Gradišarja in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Domači so pritiskali, čarno-bejli pa smo v enem izmed protinapadov uspeli zapečati zmago. Nikola Petković je dobro zagradil žogo na sredini igrišča, jo poslal do Trontlja, ki je zaposlil Kousa, ta pa je v kazenskem prostoru našel Matica Maruška, ki je s prvim zadetkom v letošnji sezoni potrdil zmago Mure.

Minimalno 8 znakov