Uspešno izvedena krvodajalska akcija »Čarno-bejla krf«

V NŠ Mura smo danes v sodelovanju z UKC Maribor, Centrom za transfuzijsko medicino Maribor, Rdečim križem Slovenije in Območnim združenjem Rdečega križa Murska Sobota pripravili drugo krvodajalsko akcijo »Čarno-bejla krf«.

Veseli smo, da se je število krvodajalcev glede na prejšnje leto povišalo, letos je »čarno-bejlo krf« darovalo 50 krvodajalcev. Verjamemo, da je to še en dokaz več, da znamo stopiti skupaj in na tak način tudi pomagati sočloveku. Krvodajalce so obiskali trener Dejan Grabić ter nogometaši Kai Cipot, Mirlind Daku in Klemen Mihelak, ki so poskrbeli za dobro vzdušje in spominske fotografije.

Dejan Grabić, trener NŠ Mura: »Zelo plemenita poteza vseh, ki so se odzvali na to akcijo. Vse te stvari, ko lahko nekomu pomagamo, so plemenite, so dobre in tudi v imenu kluba bi se rad zahvalil vsem, ki so prišli. V kolikor je nekdo javna oseba, mora spodbujati tiste stvari, ki so v dobro drugih, ki so v dobro nas vseh. K sreči ima NŠ Mura to moč in potrebno jo je uporabiti za čim več dobrih stvari. Vsekakor je solidarnost ena največjih vrednot v življenju, ki je mogoče v zadnjem času malo pozabljena«.

Erika Kavaš, Center za transfuzijsko medicino UKC Maribor: »S to akcijo želimo osveščat državljane, krvodajalce in bolnike, kako pomembno področje je krvodajalstvo. Brez darovane krvi ne moremo in ni možno zdraviti naših bolnikov. Seveda želimo tudi s takšnimi akcijami širiti bazo slovenskih krvodajalcev. Vse to z mislijo na prihodnost, da bi bilo pri nas vedno dovolj krvi«.

Nana Rituper Rodež, sekretarka na OZRK Murska Sobota: »V OZRK Murska Sobota organiziramo več krvodajalskih akcij, ena takšnih je tudi čarno-bejla krf in veseli nas, da lahko s to akcijo nagovarjamo športnike, navijače in ostale športne navdušence. Na tak način skrbimo, da ima Splošna bolnišnica Murska Sobota dovolj krvodajalcev in odvzemov krvi.«

Minimalno 8 znakov