Uvodoma poraz v Celju

Prvi spomladanski krog se ni končal po naših željah. Po vodstvu v Celju smo prejeli štiri zadetke in doživeli poraz.

Celje − NŠ Mura 4 : 1 (2 : 1)

Prucev 28., Bajde 44., Popović 51./11-m, Menalo 55.; Lamy 10.

NŠ Mura: Raduha, Ščernjavič, Proleta, Maruško, Sadriu, Nuhanović (od 68. Antolin), Tripi, Brkić (od 83. Kurtović), Kous (od 46. Trontelj), Maroša (od 68. Kasalo), Lamy (od 68. Turudija).

Srečanje prvega spomladanskega kroga se ni končalo po naših željah. Srečanje v Celju smo sicer dobro odprli in po lepi asistenci Filippa Tripija do Juliena Lamya povedli z 1 : 0. Domačini so pritiskali, a smo do 28. minute uspeli dobro odbijati njihove napade. Nato pa trije zaporedni koti za Celjane, po zadnjem od teh izenačenje po zadetku Pruceva. Na drugi strani je imel Amadej Maroša priložnost, da bi čarno-bejle povedel v novo vodstvo, na mestu je bil Rozman. Zdelo se je, da se bo prvi polčas končal z 1 : 1, a so Celjani v izdihljajih izpeljali hiter protinapad, ki ga je z zadetkom zaključil Bajde.

V drugem polčasu takoj hladen tuš za Muraše, po hitro izvedenem prostem strelu je žoga v roko zadela Timoteja Brkića, uspešen izvajalec enajstmetrovke je bil Popović. Le štiri minute kasneje nov zadetek za Celjane. Karničnik je potegnil v protinapad, na desni našel samega Menala, ta pa je z diagonalnim strelom premagal Florijan Raduho, ki je do tega trenutka že nekajkrat rešil čarno-bejle pred zadetkom. Do konca tekme smo videli še nekaj polpriložnosti, najbližje zadetku za Muro sta bila Aljaž Antolin in Luka Turudija, obakrat je dobro posredoval Rozman.

Minimalno 8 znakov