V Fazaneriji gostuje Aluminij

Muraši se bomo v 15. krogu Prve lige Telemach v Fazaneriji pomerili z Aluminijem.

Pred nami je drugi letošnji obračun z Aluminijem, v Kidričevem smo letos po zadetku Nika Kasala slavili z 1 : 0. V zadnjih dveh tekmah smo bili obakrat blizu zmage, a sta končnici tekem proti Kopru in Radomljam prinesli zadetka nasprotnih ekip, ki sta pomenila delitev točk v Fazaneriji in v domžalskem športnem parku.

Aluminij je v zadnjem krogu remiziral z ljubljansko Olimpijo, tudi sicer pa se letos boljše počutijo na gostovanjih. Kidričani so na sedmih gostujočih tekmah zbrali sedem točk, na šestih domačih preizkušnjah so osvojili štiri. Varovanci Roberta Pevnika so v gosteh premagali Radomlje in Celje ter remizirali z Olimpijo, poraz pa so doživeli proti Mariboru, Bravu, Domžalam in Kopru.

Jutrišnji obračun v Fazaneriji bo 22. obračun Mure in Aluminija med prvoligaško druščino. Na prejšnjih 21 tekmah smo čarno-bejli slavili na dvanajstih obračunih, štiri tekme so dobili Kidričani, na petih tekmah pa zmagovalca ni bilo. V Fazaneriji je bilo doslej odigranih deset tekem, Muraši smo dobili pet tekem, dvakrat zmagovalca ni bilo, Kidričani pa so slavili trikrat.

Najboljši strelec tokratnih gostov je Sandro Jovanović, ki je v letošnji sezoni dosegel tri zadetke, Daniel Mikolaj Skiba in Gašper Jovan sta dodala po dva zadetka. Jovanović je trem zadetkom dodal še pet asistenc in bo zagotovo ena največjih nevarnosti za vrata čarno-bejlih.

Minimalno 8 znakov