V Fazaneriji gostujejo Domžalčani

Muraši se bomo na zadnji domači tekmi v letošnjem letu pomerili z Domžalčani.

Čarno-bejli smo v 18. krogu Prve lige Telemach doma s 3 : 1 premagali Rogaško, v nedeljo pa nas čaka še druga zaporedna tekma v Fazaneriji in hkrati zadnja domača v jesenskem delu prvenstva. V četrtek sta si Dardan Shabanhaxhaj in Nikola Jovićević izmenjala asistenci in tako vpisala gol ter podajo na tekmi z Rogaško, za piko na i je poskrbel Amadej Maroša, ki je z lepim preigravanjem najprej na tla spravil branilca Rogaške, nato pa zadel za končno zmago.

Domžale v Fazanerijo prihajajo s popotnico štirih zaporednih zmag, v tem času so premagali Aluminij, Radomlje, Rogaško in Koper, z gol razliko 11 : 1. V tem času sta blestela predvsem Mario Krstovski in Danijel Šturm, oba sta dosegla štiri zadetke. Ravno Krstovski in Šturm sta trenutno najboljša strelca Domžal, oba sta letos dosegla po šest zadetkov, Jošt Pišek je dodal tri zadetke.

Domžalčani so v letošnji sezoni na gostovanjih enako uspešni kot čarno-bejli. Na devetih tekmah so zbrali štiri zmage, en remi in doživeli štiri poraze, ob tem pa so zadnje tri tekme v gosteh dobili. Muraši na drugi strani smo na domačem terenu v zadnjih tekmah nekoliko popravili statistiko, potem, ko na prvih šestih tekmah nismo okusili slasti zmage. Na zadnjih treh tekmah smo premagali Aluminij in Rogaško ter remizirali z Mariborom.

Dardan je na tekmi z Rogaško dosegel svoj sedmi zadetek v letošnji sezoni in je prvi strelec čarno-bejlih, obenem pa drugi strelec prvenstva. Nikola Jovićević je na zadnji tekmi proti Rogaški dosegel svoj prvi zadetek v letošnji sezoni, Amadej Maroša pa četrtega in je drugi strelec Mure. Maroša je trenutno pri 97 zadetkih za Muro v vseh tekmovanjih in mu do jubilejne znamke 100 zadetkov manjkajo še trije zadetki.

Minimalno 8 znakov