V Fazaneriji gostujejo Mariborčani

Muraši se bomo v prestavljeni tekmi 3. kroga PLT pomerili z Mariborom.

Čarno-bejli smo v četrtek v tekmi šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union z 2 : 0 premagali Šenčur, zdaj pa je pred nami prekmursko-štajerski derbi z Mariborom. Z vijoličastimi smo se v letošnji sezoni enkrat že pomerili, na gostovanju v Ljudskem vrtu smo doživeli poraz s 3 : 1, edini zadetek za Muro je dosegel Dardan Shabanhaxhaj.

Od zadnjega medsebojnega dvoboja so minili samo štirje krogi, Maribor se je v vmesnem času pomeril z Bravom, Rogaško, Domžalami in Celjem ter v tem času zabeležil dve zmagi in dva poraza. Vijoličasti so klonili proti Bravu in Celju ter premagali Rogaško in Domžale. Čarno-bejli na drugi strani smo se v tem času pomerili s Koprom, Radomljami, Aluminijem in Olimpijo ter vknjižili zmago, dva remija in doživeli en poraz, in sicer na zadnji tekmi z Olimpijo.

Mura in Maribor imata dolgo zgodovino medsebojnih tekem, saj sta se ekipi doslej pomerili na 73 tekmah, čarno-bejli smo slavili na 17 tekmah, Maribor je dobil 35 tekem, 21 tekem se je končalo brez zmagovalca. Od vrnitve Mure med prvoligaše sta ekipi odigrali 21 tekem, Muraši smo jih dobili 6, Maribor jih je dobil 8, na 7 tekmah pa zmagovalca ni bilo. Na zadnji domači tekmi v Fazaneriji smo čarno-bejli slavili z 2 : 1, dvakrat je v polno meril Mirlind Daku.

V Fazaneriji je bilo od povratka med prvoligaše odigranih deset tekem med Muro in Mariborom. Čarno-bejli smo dosegli štiri zmage, tri tekme je dobil Maribor, trikrat pa srečanje ni imelo zmagovalca.

Minimalno 8 znakov