V Fazanerijo prihajajo Radomlje

Pred nami je druga zaporedna domača tekma, v Fazaneriji bodo v 31. krogu Prve lige Telemach gostovali Radomljani.

V soboto ob 15. uri bo Fazanerija gostila novo domačo tekmo, tokrat proti Radomljam. Popotnica iz zadnje tekme ni najboljša, zato je potrebno strniti glave in se vrniti na zmagovalno pot. Nasprotnik bodo Radomlje, ki so v spomladanskem delu prvenstva pod vodstvom Oliverja Bogatinova ena najboljših ekip, ko je govora o osvojenih točkah.

Radomljani so v zadnjih petih tekmah osvojili enajst točk, kar jih postavlja ob bok Mariboru, v zadnjih desetih tekmah pa sedemnajst točk, kar je slabše zgolj od Maribora in Olimpije. Radomlje so v zadnjem krogu doma z 2 : 0 premagali Gorico, pred tem pa so remizirali s Celjem in Mariborom. Eden najbolj vročih nogometašev pri “mlinarjih” je napadalec Ester Sokler, ki je trenutno pri šestih zadetkih, zadevati pa je začel predvsem v spomladanskem delu prvenstva.

V letošnji sezoni smo videli tri obračune z Radomljami, obe tekmi v športnem parku Domžale sta se končali z remijem, prvo srečanje je bilo 1 : 1, drugo 0 : 0. Edina tekma v Fazaneriji letos se je končala z zmago s 3 : 0, za katero je dvakrat zadel Mirlind Daku, en zadetek je dodal zdaj že nekdanji Muraš Tio Cipot. Na gostovanju pri rezultatu 1 : 1 se je med strelce vpisal Mihael Klepač.

Kaj pa sicer pravi statistika tekem z Radomljami v Fazaneriji? Doslej smo se med prvoligaško druščino z Radomljami doma pomerili na treh tekmah, dvakrat smo slavili, enkrat smo klonili. V Domžalah sta se dve tekmi končali z remijem, enkrat so bili boljši Radomljani. Na prvoligaških tekmah se je proti Radomljam največkrat med strelce vpisal Mirlind Daku, ki je v polno meril trikrat, po dvakrat so zadeli Mihael Klepač, Mitja Lotrič, Amadej Maroša in Tio Cipot, enkrat je zadel Nardin Mulahusejnović.

Minimalno 8 znakov