V Mariboru prekinjen gostujoči niz zmag

V 12. krogu Prve lige Telemach smo gostovali v Ljudskem vrtu, Maribor je bil boljši s 3 : 1.

NK Maribor – NŠ Mura 3 : 1 (2 : 1)

Repas 30., Soudani 45., Lorber 52.; Shabanhaxhaj 32.

NŠ Mura: Mihelak, Kous, Dobrovoljc (od 56. Morris), Proleta (od 56. Sadriu), Jurišić, Maruško, Kurtovič, Trontelj (od 71. Šarić), Jovićević (od 56. Spasojević), Shabanhaxhaj, Maroša (od 71. Tripi).

Šesto letošnje gostovanje žal ni prineslo še pete zaporedne zmage. V Ljudskem vrtu je bil Maribor boljši s 3 : 1, čarno-bejli pa smo ponovno na prelahek način dopustili nasprotniku, da je dosegel vse tri zadetke. Začetek srečanja je bil sicer obetaven, Muraši smo preko Dardana Shabanhaxhaja in Borna Prolete trikrat ogrozili domača vrata, trikrat se je izkazal Ažbe Jug. Na drugi strani prva prava akcija Maribora v 30. minuti, nekaj nezbranosti v obrambi in Jan Repas je po podaji Marcela Lorberja zadel za 1 : 0. Le dve minuti kasneje izenačenje v Mariboru, po individualnem prodoru je Dardan pretekel več kot pol igrišča in na koncu rutinirano premagal Juga. V zadnji sekundi prvega dela pa nov šok za Muro, ponovno nekaj neodločnosti v obrambi in Hilal Soudani je domače ponovno popeljal v vodstvo.

Tudi drugi polčas se je začel tako, kot se je končal prvi. Napaka na naši polovici iz katere je sledila hitra reakcija Maribora, svoj prvi zadetek za vijoličaste je dosegel Lorber. Muraši smo nato krenili po gol za priključek, a so bili zaključki premalo natančni. Dlani domačega vratarja je ogrel Žiga Kous, Mihajlo Spasojević in Matic Maruško pa sta merila mimo vrat. Na koncu je ostalo pri drugem porazu na gostovanjih v letošnji sezoni.

Minimalno 8 znakov