V nedeljo gostujemo v Celju

Muraše v nedeljo čaka tekma 2. kroga Prve lige Telemach, na gostovanju se bomo pomerili s Celjani.

Pred nami je prvo gostovanje v letošnji sezoni, v nedeljo ob 20.15 se bomo na Stadionu Z’Dežele pomerili s Celjem. V prvem krogu smo doma po trilerju klonili proti Domžalam, ki so do zmage prišle v 95. minuti srečanja, potem, ko sta Muro v prvem polčasu v vodstvo popeljala Dardan Shabanhaxhaj in Emir Saitoski.

Celjani na drugi strani, so domače prvenstvo začeli z remijem v Kidričevem, kjer so se dvakrat vračali po zaostanku z 0 : 1 in 1 : 2, prav tako pa so odigrali prvo tekmo 2. kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo. V Celju je bila portugalska Vitoria Guimaraes boljša z 4 : 3. V prvih dveh srečanjih sta za tokratne nasprotnike obakrat zadela Aljoša Matko in Luka Bobičanec.

Tekma v Celju bo 68. prvoligaški obračun med Muro in Celjani. Čarno-bejli smo doslej slavili na 28 tekmah, 24 tekem so dobili Celjani, na 15 tekmah zmagovalca ni bilo. V lanski sezoni je Celje slavilo na zadnjih dveh medsebojnih tekmah, prva tekma v Celju se je končala z remijem, v Fazaneriji smo slavili s 3 : 1.

Kako so se skozi zgodovino odvile tekme v Celju? Odigranih je bilo 35 medsebojnih tekem, Celje jih je dobilo 18, čarno-bejli 10, brez zmagovalca se je tekma končala v sedmih primerih.

Minimalno 8 znakov