V nedeljo gostujemo v Domžalah

Pred nami je zadnja tekma z Domžalami v letošnji sezoni. V letošnji sezoni smo si z Domžalčani razdelili po eno zmago, enkrat se je tekma končala brez zmagovalca.

V nedeljo nas čaka 46. obračun proti Domžalah v prvoligaški druščini. V letošnji sezoni smo videli tri srečanja, dve od njih sta ponudila pravi triler. V 2. krogu smo bili doma boljši s 4 : 3, potem, ko smo že zaostajali z 1 : 3, v 11. krogu pa smo v Domžalah v zadnji minuti izenačili na 2 : 2. Zadnja tekma spomladanskega dela prvenstva je pripadla Domžalčanom, ki so v Murski Soboti slavili z 1 : 0.

Na reprezentančno pavzo smo odšli s popotnico zmage proti vodilni Olimpiji, Domžalčani so v zadnjem krogu klonili proti Celju z 1 : 0, pred tem pa so doma priznali premoč Radomljam. So pa tudi sami premagali Olimpijo v 26. krogu, ko so v Ljubljani slavili s 4 : 1. Trenutno nas na lestvici loči točka razlike, Domžalčani so zbrali 42 točk, čarno-bejli pa točko manj.

Najbolj vroč nogometaš Domžal je trenutno Franko Kovačević, ki je v tej sezoni dosegel devet zadetkov, ob tem pa prispeval še tri asistence. Pet od devetih zadetkov je Kovačević dosegel v spomladanskem delu prvenstva. Pri Muraših je prvi strelec še vedno Mirlind Daku, ki je trenutno pri štirinajstih doseženih zadetkih, nazadnje je zabil na tekmi s Koprom v Fazaneriji.

Na dosedanjih 45. srečanjih smo se čarno-bejli dvajsetkrat veselili zmage, petnajst tekem ni dalo zmagovalca, deset tekem so dobili Domžalčani. Kar se tiče tekem odigranih v Domžalah, smo tam doslej gostovali na 21-krat. Šest tekem smo dobili, štiri tekme so dobili domači, kar enajst tekem pa ni dalo zmagovalca. 

Minimalno 8 znakov