V polni Fazaneriji je padel Maribor

V 25. krogu Prve lige Telemach smo v Fazaneriji gostili Maribor in prišli do zmage z 2 : 1. Mirlind Daku z dvema zadetkoma prekinil strelski post.

NŠ Mura : NK Maribor 2 : 1 (2 : 1)

Daku 21., 43.; Milec 27.

NŠ Mura: Mihelak, Beganović, Cipot, Morris, Kuzmić (od 73. Balažic), Maruško, Tripi, Zličić, Shabanhaxhaj (od 83. Šroler), Klepač (od 64. Šarić), Daku (od 83. Petković).

Muraši smo z novo energijo prišli do prve zmage v spomladanskem delu prvenstva. Tekmo proti Mariboru smo dobro odprli, pokazali željo in agresivnost, kar se je obrestovalo v 21. minuti srečanja, ko je Filippo Tripi z natančno podajo presekal obrambo Maribora, našel Mirlinda Dakuja, ta pa je s prefinjenim strelom premagal Ažbeta Juga. Vodstvo ni trajalo dolgo, v 27. minuti je Martin Milec z natančnim strelom premagal Klemna Mihelaka, protesti čarno-bejlih, ki so zahtevali prepovedan položaj, niso zalegli. Pred koncem prvega polčasa najprej priložnost Lazarja Zličića iz prostega strela, Jug je bil na mestu. Nekaj trenutkov kasneje pa nov prosti udarec, v vlogi podajalca Zličić, Daku pa še drugič na tekmi v polno za vodstvo ob polčasu.

V drugi polčas so bolje vstopili gostje, že po nekaj minutah je Ivan Brnić stresel prečko. Na drugi strani je zapretil Daku, njegov udarec pa je zletel mimo vrat. Čarno-bejlin se je ponudila še ena lepa priložnost preko Daricka Kobiea Morrisa, ki je stekel proti vratom, prejel lepo podaju Dakuja, na koncu pa meril točno v naročje Juga. Do konca tekme smo uspeli odbiti vse napade Maribora in se veseliti pomembne zmage v boju za Evropo.

Minimalno 8 znakov