V pričakovanju Kopra

Muraši se bomo v 13. krogu Prve lige Telemach v Fazaneriji pomerili s Koprom.

Reprezentančna pavza se bliža h koncu, Muraši smo v sredo napredovali v Pokalu Pivovarna Union, ko smo s 4 : 0 premagali Hodoš. Zdaj je pred nami nova tekma v Fazaneriji, kjer še vedno iščemo prvo zmago v letošnji sezoni. Tokrat bo nasprotnik trenutno drugouvrščena ekipa lige.

Koper je v letošnji sezoni na 11 tekmah zbral sedem zmag, tri remije in doživel zgolj en poraz, edinega smo Koprčanom na Bonifiki zadali ravno čarno-bejli, ki smo v 4. krogu slavili s 3 : 1. Koprčani se v dozdajšnjem poteku sezone lahko pohvalijo tudi z najboljšo obrambo, saj so doslej prejeli devet zadetkov. So pa tudi tokratni nasprotniki, podobno kot Celjani in Ljubljančani menjali trenerja. Zoran Zeljković se je namreč preselil k Olimpiji, tako da bo proti Muri na klopi Kopra sedel Safet Hadžić.

Koper je v letošnji sezoni doslej odigral pet tekem v gosteh in ob tem dosegel tri zmage (Bravo, Koper, Maribor) in dvakrat remiziral (Olimpija, Radomlje). Najboljši strelec Kopra v letošnji sezoni je Timothé Ralph Olivier Nkada Zogo, ki je dosegel štiri zadetke, Bede Amarachi Osuji je dodal tri, nekdanji Muraš Nardin Mulahusejnović pa dva. Prav tako dvakrat sta v polno merila Maks Barišić in Andraž Ruedl.

Čarno-bejli smo reprezentančno pavzo izkoristili tudi za eno pripravljalno srečanje, saj smo se v Fazaneriji pomerili s slovensko reprezentanco do 19. leta starosti in slavili z 2 : 0, v polno sta merila Nikola Petković in Mihajlo Spasojević. Na zadnji prvenstveni tekmi v Mariboru je v polno ponovno meril Dardan Shabanhaxhaj, ki je dosegel peti zadetek v letošnji sezoni in se povzpel na tretje mesto lestvice strelcev.

Minimalno 8 znakov