Z Rogaško premierno v prvi ligi

V 9. krogu Prve lige Telemach se bomo v soboto pomerili z Rogaško. To bo prvi medsebojni obračun med prvoligaši.

Muraši smo v sredo uspešno opravili s prvim izzivom v Pokalu Pivovarna Union, kjer smo v gosteh premagali Dokležovje in se uvrstili v naslednji krog tekmovanja. Časa za počitek pa ni veliko, saj je pred nami nova preizkušnja v prvenstvu, odhajamo v Rogaško Slatino, kjer nas čaka 9. krog v PLT.

To bo prva tekma z Rogaško med prvoligaško elito. Ekipa, ki jo vodi Oskar Drobne je v prejšnjem krogu proti Aluminiju zabeležila prvo letošnjo zmago, tokrat pa bodo prvič domačo tekmo odigrali na domačem terenu in ne v Krškem, ki je bil zaradi gradbenih del na stadionu, njihov začasni dom v preteklih tekmah. Andrej Pavlović je za Rogaško na prvih tekmah dosegel dva zadetka, po enega so dodali Nejc Gradišar, Vice Miljanić in Thalisson.

Smo se pa z Rogaško pomerili v drugoligaški konkurenci, ko smo v Fazaneriji slavili z 2 : 0, v gosteh pa smo bili boljši s 3 : 0. Za Muro sta v Fazaneriji zadela Arpad Vaš in Rok Sirk, v gosteh pa so v polno merili Luka Bobičanec, Alen Kozar, en zadetek pa si je Rogaška zabila sama. Pomerili smo se tudi v pokalnem tekmovanju v sezoni 2018/19, ko smo Muraši slavili s 3 : 1, dvakrat je v polno meril Bobičanec, en zadetek je dodal Amadej Maroša.

Minimalno 8 znakov