Za slovo od Fazanerije zmaga nad Gorico

V 35. krogu Prve lige Telemach smo v Fazaneriji gostili Gorico in prišli do zmage s 4 : 2.

NŠ Mura – ND Gorica 4 : 2 (1 : 2)

Morris 34., Daku 53., 55., 69.; Karrica 8., Krajnc 37.

NŠ Mura: Mihelak, Kuzmić, K. Cipot, Morris, Beganović (od 46. Šarić), Maruško, Tripi (od 82. Jovićević) Kous, Zličić (od 82. Balažic), Klepač, Daku (od 91. Domjan).

Muraši smo v 35. krogu Prve lige Telemach doma gostili Gorico in se od navijačev poslovili z zmago s 4 : 2. Tekmo smo dobro odprli, imeli priložnost takoj na začetku tekme, a je Lazar Zličić meril preko vrat. Po obetavnem začetku pa hladen tuš. Bernard Karrica je z dobro izvedenim prostim strelom premagal Klemna Mihelaka in poskrbel za vodstvo gostov. Na odgovor čarno-bejlih smo čakali do 34. minute, ko je po kotu in povratni žogi v kazenski prostor zadel Darick Kobie Morris. Tri minute kasneje novo vodstvo Gorice, z roba kazenskega prostora je zadel Alen Krajnc. Gostje so imeli v prvem delu priložnost, da bi vodstvo še povišali, a je Etien Velikonja meril preko vrat.

V drugem polčasu povsem drug obraz varovancev Dejana Grabića. Že od prve minute pritisk na goriško obrambo, vse to pa se je obrestovalo s kar tremi zadetki od 53. do 69. minute, vse tri je zabil Mirlind Daku in tako dosegel svoj prvi hat-trick v čarno-bejlon. Pri prvem zadetku se je v vlogi asistenta izkazal Ivan Šarić, pri drugem Žiga Kous, pri tretjem pa Mihael Klepač. Rezultat se do konca srečanja ni več spremenil in vse tri točke

Minimalno 8 znakov