ZAKAJ NA TEKMO V CELJE?

Še dobra dva tedna nas ločita od tekme v Celju, ki je nikakor ne smete zamuditi. Zakaj?

Februar je pred vrati, z njim pa nadaljevanje prvenstva v Prvi ligi Telemach. Usoda je hotela, da se v prvem krogu pomerimo proti ekipi, ki želi z novačenjem nekdanjih nogometaše Mure ponoviti uspehe čarno-bejlih. Naša naloga je, da jim to preprečimo in se v velikem številu odpravimo na gostovanje v Celje, kjer se naši nogometaši navkljub gostujočemu igrišču počutijo domače predvsem zaradi vas – navijačev. Pred nami je novo množično gostovanje, želimo si ponoviti scene iz Stožic in Ljudskega vrta, ko je grmelo na tribuni za gostujoče navijače.

Tekma s Celjem za nas ne predstavlja novega derbija, v Celje se odpravljamo zato, da podpremo nogometaše Mure – tiste, ki so z nami že dalj časa in tiste, ki so šele prišli. V Celje se ne odpravljamo zato, da bi zmerjali tiste, ki so nas zapustili, ampak zato, ker imamo radi Muro. Svoj klub. Klub, ki je vedno bil in vedno bo več kot posamezniki. Klub, ki ima bučno podporo tako doma, kot v gosteh. Klub, ki ima vojsko navijačev. Navijačev, ki s svojim obiskom gostujočih tekem dajejo potrebno podporo in so v Celju praviloma v večini. In za konec, Mura ima vojsko navijačev, ki se je ne da kupiti, ki nikoli ne bo drugačna, kot čarno-bejla.

 Kaj pa pred tekmo pravijo številke? Te skozi celotno zgodovino govorijo v prid Mure. Doslej smo se s Celjani pomerili na 65. prvoligaških dvobojih, na katerih smo dobili 28. dvobojev, Celje je slavilo na 22 tekmah, 15 tekem ni dalo zmagovalca. Dobro serijo si želimo nadaljevati tudi tokrat. Ponoviti moramo 29. april 2022, ko smo se iz Celja vračali s polnim izkupičkom.
 
Še potrebuješ kakšen razlog, da se nam 11.2.2023 pridružiš v Celju?

Minimalno 8 znakov