Žiga Kous: »Dobre priprave za uspešno pomlad«

Po koncu jesenskega dela prvenstva smo pred čarno-bejli mikrofon povabili Žigo Kousa.

Muraši so na zadnjih dveh tekmah v jesenskem delu prvenstva vknjižili dve zmagi in jesenski del, ki se je končal predčasno, zaključili v pozitivnem vzdušju. Murašem pa na zadnjih štirih tekmah ni mogel pomagal kapetan Žiga Kous, ki je bil odsoten zaradi poškodbe hrbta. »Poškodovan sem praktično že celo sezono, bi lahko dejal. Poletne priprave sem oddelal v celoti, nato pa se skozi jesenski del prvenstva vseskozi krpal, po domače povedano. V zadnjem času sem imel težave s hrbtom, ki pa so zdaj že za mano. Soigralcem sem se že pridružil na treningu, a je bila vmes odpovedana zadnja tekma s Celjem in zdaj je čas za počitek« pravi Žiga, ki mu je najtežje, ko mora soigralce spremljati s tribune in ne more pomagati na igrišču. »To je za nogometaša res zelo težko, predvsem, ker ne moreš biti na terenu. Na tribuni si veliko bolj nervozen. Sem pa poskušal biti čim več z ekipo v slačilnici, da sem jim bil blizu, na razpolago,« pravi.

Tekmi z Rogaško in Domžalami sta prinesli pomembnih šest točk in ob koncu jesenkega dela prvenstva poskrbeli, da je stanje duha pri čarno-bejlih boljše, kot je bilo, ob tem pa je lažje oditi na zimski premor. »Ti zmagi sta bili res izjemno pomembni, predvsem za samozavest in glave. Fantje so si to res zaslužili. Ponosen sem na njih in na način, kako so odgarali tekmi z Rogaško in Domžalami,« soigralce pohvali kapetan in doda, da so v času, ko ni šlo vse po načrtih stvari reševali predvsem z iskrenim pogovorom. »Vsi skupaj delamo kot eno, vsi smo skupaj v zmagah in porazih. Od prvega do zadnjega. Ob tem moram omeniti, da nam veliko pomaga in svetuje tudi Gregor Balažic«. Žiga pravi, da ni bilo enostavno. »Bilo je težko. Sam sem zelo čustven in navezan na Muro, zato me takšne stvari morda ganejo nekoliko bolj, ampak to je del nogometa.«

Predvsem v vlogi kapetana je v takšnih trenutkih potrebno ostati miren in biti tisti, ki vliva samozavest soigralce. »Res je. Seveda so tukaj še Matic, Amadej in Kai, s katerimi poskušamo držati ekipo skupaj. Sam nisem karakter “na galamo”, zato je pomoč drugih v tem primeru dobrodošla,« smeje pojasni Žiga, ki je mnenja, da ima ta ekipa Mure za pokazati še veliko. »Zelo pomembne bodo priprave, da jih oddelamo, kot je potrebno in pokažemo, da smo boljši, kot trenutno kaže lestvica ter se spomladi dvignemo. Potenciala je zagotovo veliko več, je pa teren edino merilo. Smo pa že večkrat dokazali česa smo sposobni, ampak to moramo delati v kontinuiteti,« zaključi Murina enajstica.

Minimalno 8 znakov