Žiga Kous: »Vsaka od osmih tekem bo finale«

Nekaj časa je bil odsoten z igrišč, zdaj se je vrnil in normalno trenira s soigralci. Z Žigo Kousom smo se pogovarjali med reprezentančnim premorom.

Žiga Kous je že vsa leta odkar se je vrnil k čarno-bejlin eden izmed standardnih članov prve enajsterice. Tudi letos je večinoma tekme začenjal, v zadnjem času pa smo ga lahko pogrešali na nogometnih zelenicah. Razlog za to je bila bolezen, ki ga je za kar nekaj časa oddaljila od trenažnega procesa in tekem. »Zdaj je zdravje ponovno super, moram potrkati. V preteklih tednih pa ni bilo lahko, imel sem gripo, vmes moral celo v bolnišnico, saj je vročina trajala skoraj teden dni. Vse to se je poznalo v fizični pripravljenosti, izgubil sem nekaj telesne teže, zdaj pa se ponovno vračam na raven, na kateri si želim biti,« pravi kapetan Mure, ki je letos zbral 22 nastopov, ob tem pa prispeval pet asistenc.

Zadetka mu v tej sezoni še ni uspelo doseči, upa pa, da se bo to spremenilo do konca sezone. Reprezentančna pavza je zanj prišla v pravem trenutku, saj ima zdaj čas, da si povsem povrne moči. »Že nekaj dni treniram normalno z ekipo in sem že skoraj nared za tiste največje napore. Prihaja zaključni del sezone in pomembno je, da smo trenerju vsi na voljo, da skupaj dosežemo cilj, ki smo si ga zadali,« pravi. Pred tekmo z Olimpijo je bilo načrtovano, da odigra le nekaj minut, a po sili razmer je bilo drugače. Odigrati je moral praktično večino drugega polčasa. »Uf, tekma z Olimpijo. Rad bi pohvalil soigralce, da smo z borbeno, fanatično in agresivno igro prišli do zmage. Kako točno sem zdržal na igrišču, težko povem, ker se, če se malce pošalim, zadnjih deset minut praktično ne spominjam,« pove Žiga.

Ta verjame, da je Evropa še dosegljiva, bo pa borba izjemno napeta. »Vidimo, kako skupaj so ekipe, ki se borijo za Evropo in praktično te lahko dve zaporedni zmagi dvigneta za dve, tri mesta, enako se lahko zgodi v primeru dveh porazov. Do konca nas čaka še osem finalnih tekem, kjer moramo dati vse od sebe,« še pove kapetan in se za konec dodatnega še dela pod novim trenerjem Dejanom Grabićem. »Vsak trener ima svoje zamisli in ideje, vsak prinese neko novo energijo, nov zagon. Za zdaj moram povedati, da je vse odlično in naj tako ostane tudi vnaprej«.

Minimalno 8 znakov