Žiga Laci je čarno-bejli!

Žiga Laci se po štirih letih v Grčiji vrača v Fazanerijo.

Muraši imamo četrtega novinca v zimskem prestopnem roku. Po štirih letih, ki jih je preživel v grškem AEK iz Aten, se Žiga Laci vrača v Fazanerijo. Laci je bil član mlajših selekcij čarno-bejlih, na tekmi 32. kroga sezone 2018/19 pa je proti Krškemu zabeležil tudi prvi uradni naslov za člansko ekipo čarno-bejlih. Kasneje je za člane zbral še tri nastope in se na tekmi proti Bravu, ki je bila odigrana 5. decembra 2019 tudi vpisal med strelce.

V zimskem prestopnem roku se je nato preselil v Atene, kjer je okrepil AEK. Njegova epizoda v Atenah se je začela odlično, med drugim je bil s strani navijačev tudi proglašen za igralca meseca. Sledila je poškodba, po kateri se je znašel na stranskem tiru in vmes igral za drugo ekipo, z AEK pa je pred dnevi prekinil pogodbo.

Laci se zdaj vrača v Fazanerijo, kjer smo v preteklih letih že dokazali, da se načrtno in dobro delo z doma vzgojenimi nogometaši obrestuje in verjamemo, da bo tako tudi tokrat. Tudi to je eden od razlogov, da se je Žiga odločil, da se vrne v domače okolje, kjer je pripravljen trdo garati in se ponovno dokazati. Pogodbo z Muro je podpisal do 31.12.2025.

Robert Koren, športni direktor NŠ Mura: »Veseli smo, da se v Muro vrača še en nogometaš, ki je tukaj že dokazal svojo vrednost in se odpravil v tujino. Verjamem, da je Mura prava sredina, ki mu bo pomagala pri oživitvi kariere. Navkljub temu, da je star šele 21 let, je za njim že zanimiva pot, ki je vmes zavila iz začrtane smeri. Zdaj je na nas in na njemu, da Žigi vrnemo zaupanje, da bo lahko ponovno kazal predstave, kakršne smo videli že v preteklosti«.

Robert Kuzmič, predsednik NŠ Mura: »V Muri vseskozi poudarjamo, kako pomembno je delo z mladimi nogometaši in da so ti naša prihodnost. Odločili smo se, da domačemu fantu ponudimo priložnost pri oživitvi kariere, ki je veliko obetala in po mojem mnenju še vedno obeta veliko. Žiga je v preteklosti s prestopom iz Mure že potrdil da ima kakovost, zdaj pa je njemu, da to dokaže še enkrat več. Mi verjamemo vanj, da bo to tudi storil. Ključno pa bo trdo delo, zavzetost in potrpežljivost.«

Žiga Laci, NŠ Mura: »Izjemno vesel sem, da sem se lahko vrnil v Fazanerijo. Mura mi je v preteklosti dala ogromno, pomagala mi je uresničiti željo, da sem se preselil v tujino. Zdi se mi, da sem sam zdaj na vrsti, da vrnem nekaj Muri, kar ji v preteklosti na igrišču še nisem mogel. Želim si, da v prihodnosti ponovno poskrbimo za kakšno lovoriko in komaj čakam, da ponovno zaigram pred najboljšimi navijači v Sloveniji.«

Minimalno 8 znakov